Ρώσικα

Ρώσικα

Course Description

Instructor

Ρώσικα

Category

Web Development

$19

Περιγραφή

Η Ρωσική γλώσσα είναι η πιο διαδεδομένη γεωγραφικά γλώσσα της Ευρασίας, η περισσότερο ομιλούμενη από τις Σλαβικές γλώσσες και η μεγαλύτερη μητρική γλώσσα στην Ευρώπη. Ανήκει στην ανατολική ομάδα των σλαβικών γλωσσών, είναι η επίσημη γλώσσα της Ρωσίας και βρίσκεται στη πέμπτη θέση στον κόσμο σε αριθμό ομιλητών μετά από την κινέζικη, την αγγλική, τη Χίντι και την ισπανική. Είναι μία από τις επίσημες και ενεργές γλώσσες του ΟΗΕ.

Οι εξετάσεις για πτυχία της Ρωσικής γλώσσας διεξάγονται κάθε Ιούνιο στο ΙΜΧΑ από επιτροπή εξεταστών προερχόμενων από το State Pushkin Institute Of Russian Language Moscow και είναι πλήρως αναγνωρισμένες παγκοσμίως και από τον Α.Σ.Ε.Π.

 

Αρχικό Επίπεδο
Ο κάτοχος του διπλώματος αυτού διαθέτει ένα επίπεδο γνώσεων, το οποίο του επιτρέπει να εκφραστεί σε ένα περιορισμένο αριθμό καταστάσεων στην καθημερινή του ζωή. Για την απόκτηση του διπλώματος αυτού απαιτείται η γνώση περίπου 600-700 λέξεων.

Βασικό Επίπεδο
Αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής διαθέτει αρκετές γνώσεις ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες απλών και συνηθισμένων διαλόγων σε οικεία και τρέχοντα θέματα. Για την απόκτηση του διπλώματος αυτού απαιτείται η γνώση περίπου 1200-1300 λέξεων.

Πρώτο Επίπεδο
Αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής διαθέτει καλές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Με τις γνώσεις αυτές είναι σε θέση να εκφράζεται γραπτά και προφορικά με σαφήνεια πάνω σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων και να κατανοεί απλά κείμενα. Η φοίτηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ρωσίας προϋποθέτει την απόκτηση του διπλώματος αυτού. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 2300-2500 λέξεων.

Δεύτερο επίπεδο
Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει πολύ καλές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πολύπλοκα κείμενα και να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια στο κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 5000-6000 λέξεων.

Τρίτο επίπεδο
Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει άριστες γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί δύσκολα πρωτότυπα (επί το πλείστον λογοτεχνικά) κείμενα, να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια, να εκπονεί επιστημονική έρευνα και να διδάσκει Ρωσικά στα αρχικά επίπεδα. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 10000 λέξεων.

Τέταρτο Επίπεδο
Παρέχει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να χειρίζεται ελεύθερα τη γλώσσα σε επίπεδο που προσεγγίζει τη μητρική του.

Το Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης λειτουργεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Russkiy Mir της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει σκοπό τη διάδοση της ρωσικής γλώσσας, λογοτεχνίας και τέχνης σε όλες τις μορφές της, ως σημαντικούς φορείς του παγκόσμιου πολιτισμού, και την υποστήριξη προγραμμάτων εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας.

http://www.greek-russian.org/
http://www.imxa.gr/balkanschool/balkanschoolsr.htm

Χρήσιμα links
www.onlinenewspapers.com/russia.htm
www.russia.com
www.lonelyplanet.com/russia
www.mtv.ru

Κάνε την ΕΓΓΡΑΦΗ σου τώρα!

  Σε όλες τις γλώσσες τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε:

  • Να συμβάλλουν στην εξάσκηση και των τεσσάρων γλωσσικών δεξιοτήτων (ομιλία, κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου, γραφή, ανάγνωση).
  • Να εμπλουτίζουν διαρκώς το λεξιλόγιο του μαθητή.
  • Να βοηθούν στην κατανόηση των γραμματικών κανόνων.
  • Να βελτιώνουν την προφορική ικανότητα για επικοινωνία.
  • Να εξοικειώνουν τον μαθητή με τις τεχνικές των διαφόρων εξετάσεων σε όλα τα επίπεδα.
  • Να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα των μαθητών μας.
  • Να ενθαρρύνουν την κρίση και την αυτονομία στη σκέψη.

  * Οι διαβαθμίσεις των επιπέδων Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2 είναι σύμφωνα με το Common European Framework of Reference for Languages/Κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες.

  Related Courses

  Γαλλικά

  $19
  123 123

  Ρομποτική

  $19
  123 123

  Πληροφορική

  $19
  123 123